V ranních mlhách
Anotace: Jen tam, kde je konec je rozbřesk života...
V ranních mlhách
Mlha se rozprostírá před rozbřeskem dne,
toho, kde se probouzí stará příroda a noví
Tam, kde platí staré zákony přírody, kde nejsou,
kde nejsou víc
Stařec sedí na louce v zimě, s chlupáčem na klíně,
drkotají zuby a čekají už jen na smrt
Noví jen tiše chodí kolem, a nehledí,
tam nehledí víc
Malha kolem láká k rozvážnosti, ale Země,
krutě otáčí se kolem kolovratu dne
Zeleň zmírá, rychlostí hnědne, tam nežije,
již nežije víc
Ti, již vidí do konce, zakrývají si oči,
nic, nežli splepost a pohled do sebe
nepotěší, srdce nezaplesá nad krásou,
nad krásou již
Jen tam, kde je konec
je rozbřesk života...
Přečteno 342x
Tipy 1
Poslední tipující: Písnička...
Komentáře (0)