Anotace: Dílo stvořené při noční procházce, o samotě, na lavičce u rybníka.
Sedím.
Sedím sám.
Na lavičce
u rybníka
a pro sebe si povídám.
Toužím.
Toužím dál.
Po tobě
a po všem
tak já bych si tě strašně přál.
Smutním.
Smutním stále.
Ať spím
či jenom ležím
přec tebe nemám neustále.
Sním.
Sním o tvé kráse.
Jen tak
proč ne
když s láskou svou jen znám se.
Pláču.
Pláču jak nemluvně.
Jen pro tebe
a tvé srdce
však tvářím se tak pochmurně.
Nevím.
Nevím za co mě kdo trestá.
Nechci zlato
jenom tebe
je to moje láska prostá.