V mávnutí křídel, kratičkém oka mžiku,
je skryta věčnost a apriori Bůh.
V mávnutí křídel se zračí absolutno,
prchavé nekonečno času.
V mávnutí perutí je řeč matky, otce,
synů, dcer i vnuků skryta.
Mávnutí, ach rozviř prázdno kolem
ať pocítím tvou věčnost.
Tiše mávni, plácej peřím o sebe.
Plácání, chaotický výkřik beznadějné nudy!
Mlčím křídla a křídla mlčí.
Ať neplácají, mávejte!
Vzdušné proudy nadnášejí ptáka,
pták nadnáší vzduch a…
Ale nic, jen holub letí nebem křížem krážem
a v mávnutí udává oka mžik.
Já mrknu a věčnost se rozplyne,
neskonalost skoná a pták padá k zemi.
Křídla složená, přitisknutá k trupu,
ač nemají to křídla ve zvyku, nehybně hýbající časem.
Zavane vítr hnaný vánkem milionů těl,
zavane silně a silněji.
Pták dopadl, kulka v břiše, nekompromisně.
V hlubokém limbu leží v trávě.
A vrány se slétají.
Už nemávly křídla, mlčí, jsou hluchá,
už nečeří čas, ten také, umírá.
Obvykle nemám ráda opakování slov v proze natož v poezii..tady mě to překvapivě neruší...jsou tam krásné obraty: V mávnutí křídel, kratičkém oka mžiku,
je skryta věčnost a apriori Bůh.
Líbila se mi..ST ..hezký večer
12.07.2012 23:17:26 | Noc17