Ztracená váza, klíč od truhly,
střepiny střepů a kvantum mokrých cest,
svět na cucky obrátit a nechat si to líbit,
utonout v moři hebkých hvězd.
Naleznout klíče ke ztraceným zámkům,
psí obojky a nikde žádné čokly,
vymítit rostliny pak vypěstovat růže.
Pracovat ve dne a odpočívat prací v noci,
snadně, ach snadně dostávat se k moci.
Teror a válku rozpoutat v boji za mír,
pro začlenění oddělit se schválně.
Koulit koule aby hranaté se zdály
a ze sta dvě sta udělat.
Pak mouchu zabít lehce pro neřest,
blbnou nám mladé a mládí zblblo je,
nečestní snadně, těžce lživí páni.
Já chci jen pryč od lidí, být sám a nebýt…
na dně