Na Luně, Luničce
Na Luně, Luničce posté
přistál jsem docela tvrdě
v lochu - prý to jsou k nám hosté!
kráteru kontaktním, rudě
zbarveném od pat odřenin
regolit pral krví, lázeň
nevyjímaje kořenin
štiplavou v ranách, pohlazen
paprsky Slunce v úplňku
Měsíce, zřítil se zlatý
od hlavy k patám, krev tůňku
ve stínu těla kulatí..
Komentáře (0)