Já spatřil Váš stín,
ale už jsem neplakal,
východ slunce vryl vzpomínku,
na dny před zrcadlem,
kdy konečně pod nánosem prachu se
roztříštilo.
Já spatřil Váš stín,
nemohl jsem už k světlu blíž,
jen natáhnout blíže k svíci dlaně,
nechat hřeb jimi projít,
kdy konečně pod nánosem slov do rukou se
noří.
Já spatřil Váš stín,
pod vyhaslou lampou slunce,
kdy už jen setmělé nebe zní Lunou,
v místech, kam jen pírka andělů mohou,
kdy konečně pod svoji tíhou k peklům se
navrací.
Já spatřil Váš stín,
a to bylo vše, co se dalo udělat,
v záblescích svítidel ztracených aut,
kdy po zebře snaží se rychle plout,
a Vaše nohy zůstávají pod nánosem už
navždy stát.
Já spatři Váš stín,
v náhrobku měsíčního kamene.
Smím se zeptat, kde je tam to „něco jiného“?
10.09.2012 20:23:21 | Nikotin
Bylo to myšleno spíše stylem a rozložením, než myšlenkově. Oproti tomu, co jinak píši se rozložení změnilo a to je pro mě to něco jiného...
10.09.2012 21:24:18 | Láďa
Já si tu anotaci vysvětluji jako povzdech nad výsledkem a vyzněním dílka, při porovnání s původním úmyslem.
10.09.2012 20:37:44 | Kropydlína Škopounová