Uctivě vzpomínáme … že chceme žít
Zdvořilostní úsměvy
se usadily do svých koutů
aby se o chvilku později
stáhly z dohledu
tváře opět zkameněly
Na vrakovišti pocitů
bylo živo
někde opodál
spadlo malé dítě
na svá čerstvá kolena
a statečně si zakázalo pláč
zatímco dospělí plakali
dle protokolu lidství
Nebyla to potřeba
nebylo opuštěné
přesto se nezúčastněný
ujal slova
poskládal prázdné věty
které měly příliš náročnou cestu
na to
dostat se ke slechům
Jeden nenávratný konec
a tisíce myšlenek
jedna z nich vévodící
stydlivá ale jednoznačná
chci žít
Přečteno 501x
Tipy 10
Poslední tipující: Lenka Krásnodvorská, Nikotin, hanele m., Emka, Avola, poeta, Zamilovaná do nezamilované doby
Komentáře (3)
Komentujících (3)