Zoufalec
Anotace: Zoufalý muž kráčí ulicí
V samotě oděný
kráčí svou ulicí
I sobě nevěrný
tajemný, mlčící
Krok má pomalý
oči má raněné
rysy má ztrhaný
a srdce znavené
Vyslanec samoty
s odznakem zoufalství
muž pouhé prostoty
muž plný tajemství
Po ničem netouží
a nikoho nezná
Jen se tak proplouží
svým životem bez dna
Jen hlavu otočí
a zpět se ohlédne
klesne mu obočí
vetchá tvář pobledne
Jedinou slzu má
a tu pak uchopí
tvrdě ji objímá
minulost utopí
Na konci ulice
město se zavírá
A v prostřed silnice
zoufalec umírá.
Přečteno 339x
Tipy 2
Poslední tipující: ewon, Kvído
Komentáře (0)