myslel jsem
že se jen projdu noční ulicí
pomalým smutným
krokem
po kapsách drobné různých měn
a v tom triku
trochu byla zima
jenže to vnímej
když hlavou prolétá ti hejno hvězd
a ty nevíš kudy se k nim chodí
a jak se chytaj
když odkloní se z cest
potkávám nahodilé osudy
v šedých pláštích bez úsměvů
pár podpírá jich trocha štěstí
co zbyla v původním obalu
provázána minulostí
neptám se jdu si přímočaře
po sypkém písku mořských cest
ta píseň co tak jemně z dálky
chce mě svést
zatáhnout do zákoutí polospánku
prošacovat duši
až na kost zout a vysát morek z kostí
a proč
jen pro tu šanci
že možná ukrývám vzpomínky
na jednu jedinou chvíli štěstí
bylo to jako probuzení
z dlouhé nemoci
nade mnou tvář se sklání
šeptá slova
a v několika dotecích
v tom zjištění že žiju
úleva
poposedám na bílém okraji
provizorní římsy
nohy v prázdnu
beze strachu
pár očí v mezipatrech letů
jestřábím pohledem
a to co se smí
je pevně dáno na věžních hodinách
v každém úderu
přesýpacích snů
přáli si abych slezl
až dolů k jejich nohám a tam se svíjel
v otáčivých ranách biče
ale já zůstal
naučím se létat ve spirálách
pozvolných pádech
do vzdušných kádí naliju se
a jejich záhony až slunce uráčí se vládnout
osvěžím
naposledy k tvým nohám
jako prach ,pár kapek deště
slepená stébla trav
a dřív než rozhodneš se
vzít mou víru zkrátka
ticho prostoupím
toho dne jsem pochopil
že náhody neexistují,že
co je dáno přijde v pravý čas
a pokud doufáš že to láska bude
když si za tím stojíš
to se počítá
dávám ti jakože SuperTip, slovy. Za to, že jsi tak dobře popsal tu odtažitost vůči sobě v sobě. Tak to chápu já.
28.09.2012 15:31:47 | CCGREE
Jak to vyjde ven,tak to zapisuju..výklad je na Vás čtenářích..
jen díky tomu,že se zastavíte ,vím o čom píšu :')
28.09.2012 16:17:54 | poeta