v náhodném davu osamění
tvář jediná
na chladnou zem se nepodívá
ta do očí jen
a hrdě vzhůru
nevinná
snad ke hvězdám, možná výš
v nedohledno
stranou zlých hlasů
tichou nocí
nesměle
únik vysvobodí
říší pláče pro úsměv si spěchá
co jednou
na pozemském poli sklidí
bere zpět
tu tvář co moudrost zdobí
dobré síly chrání
a vhání
do žil sílu k žití
naději