Ledové zahrady.
Spánek, bělost a ticho.
Těžké ticho, mnoho duší.
Můj domov.
Vítr nezpívá do uší, to já.
Zakletá slova do vloček má.
Krásné vločky a kolem nich
Strmé ledové skály a sníh.
A já.
Královská rodina bez otce dlí,
královna, děti, a všichni mdlí.
Do tváří štípe nás nejhorší mráz,
dávno nás porazil, pronikl v nás.
Slunce se skrylo za horu zlou,
kterou žádné bytosti nepřelezou.
Smrt nepřestává říkat: „Vzdej to a pojď,
vzdej to a pojď...“
A hora šeptá ti: „Pojď ke mně blíž,
Pojď ke mně blíž.“
A cestu zpátky už neuvidíš,
A tlukot srdce už neuslyšíš,
A žádné city už neucítíš.
Jsi v Její moci a ty to víš...
V moci jedné zesláblé stařeny...
Bývali jsme lidští. Bývali jsme živí.
Krásní, oškliví, všiví, vášniví.
Jací jsme teď? Jsme tak necitliví.
Kde jsme? Kdo jsme?
Nevíme a vědět nechceme.
Žijeme v zatracení,
v chladu uchycení,
nežijeme, přežíváme,
nejsme.