kořeny mé v té zemi
ukryté
hloubkou tajů
tam zraju
spřádám sny své smělé
a na povrch jen
jedna z cest
kolikrát chtěl jsem
vzhůru k mrakům
nesměle
potají
za světlem
ten strach mě svírá
pevně drží
a okovy
ty řežou dál
do krve do kůže do zápěstí
a jsou tupé
pokleknu na levé koleno
to aby od srdce
se zemí spojen naposledy byl
s nitrem
tou žhavou tepnou bytí
naposledy