Hledej mezi prsteny
dva obrovité kaštany
na špinavé pleti.
Hledej mezi líčky
dva kulaté knoflíčky
pod řasamy a smetím.
Takové jsou děti?
Upřímný pohled, povaha divoká
Každé z těch očí - jak propast hluboká
Rozevláté kudrliny jak rozevláté mládí
Kaštanovlasá, kaštanooká.
Roztrhané šaty
Korále na krku z vaty
Na šňůrce z popelnice
Ať se snaží sebevíce,
zůstává svá,
chudá a špinavá,
na útěku z domova
V rozpadlé chýši jako psanec,
v prachu jako ztroskotanec
mezi krysami a šváby
Lora, Kuba, Gábi.