Naděje neplave
Anotace: Naděje je křehká a umírá dřiv, než by jsme chtěli
Popsaný papír písmem,
v hlavě myšlenky žijí,
spálíš ho v ohni přísném,
svíjí se jak houf zmijí.
Slova vepsaná shoří,
popel rozfouká vítr.
V nekonečném moři,
naději maják svitl.
Ale Sirén volání,
zatemní mysl tvoji,
k útesům tě nahání,
kde pravda pevně stojí.
Potopíš se do hlubin,
a uzavře se voda,
když naději zahubí,
pak na dně smrt tě hlodá.
Přečteno 458x
Tipy 14
Poslední tipující: kolemjdouci, Emily Winnacott, Bol, Anjesis, Anne Leyyd, Písnička..., +DOLL+, A. L. McCawley, Robin Marnolli, tato22, ...
Komentáře (8)
Komentujících (8)