Brázdí si cestičku
přes řasy,
"BÁC!" udělá si.
zkane po líci,
před momentem
smutně veselém,
přes ret nehybný
přehoupne se
a cestuje dál.
A za ní další
vytéká z hlubin
cestičkou vyšlápnutou
lehce odbočí
ztrátí se v koutku úst.
Kapka....
Slané moře,
hořká čokoláda,
višně v ní,
mléčná dráha
sladce vzdálená.