Zapálím svíci,
pro tvojí duši,
položím růži,
pro všechny spící.
Jeden plamínek,
babiččino volání
Týnuško
objetí
( )
tááákhle tě mám ráda
po osmi letech roním slzy v podzemní kryptě.
Zářící hvězda,
pro Šárku, matku,
kamarádku
vyhasla, a už nikdy
"máš tak krásné vlasy, nechceš mi je dát?"
Hvězdný prach,
pro duši mladou,
sotva není pod zákonem,
a je někde pod stromem,
teď už na mléčné dráze.
Tomášovi polibek,
posílají táborníci,
jako věnečky po vodě,
panny trůchlící.
I slzičku pro tebe,
sousede,
žes nás brával s tvojí malou,
na procházky, po oblázku.
Vzpomínku pro nenarozenou duši,
která nepoznala špínu života.
Viktorka má vítezit,
ty zkusíš to znova!
Barmance trochu času,
který už ji nepomůže,
v zatáčce samá růže,
a svíčky leží, hoří.
Buldočkovi, Beníčkovi,
kostičku ti dám,
až se s tebou,
jednou v nebi setkám.
Ředitel, učitel, učitelka,
umírající vyučující sbor,
dali jste coste mohli,
teď dáváme my Vám.
Odpuštění, lásku,
také pro našeho dědu,
žal obarvil mě na blond,
i v obličeji blednu.
A pro Haničku,
přítelkyni naší,
včera jsme se smáli,
a pak jsi odešla do koutů,
nám tak vzdálených.
Nezůstalo mi po Vás nic,
jen stesk a žal,
vlasy bych dala,
i všechno co mám.
Definitivní konec,
už nikdy žádná šance,
milujte, odpouštějte,
dokud to jde hladce.
A ve dvaceti,
po hřbitovech bloudím,
hledám ztracené duše,
milovaných, otírám hroby,
přináším květiny,
když přečtu tvé jméno,
mám skoro vidiny,
a v očích slzy,
které jen málokdo zastaví.
Tvůj pohled za horizont bytí
mě za osrdí chytil
A dofám, přeji ti,
ať je ti líp,
máš za tento upřímný verš
můj souzvuk a též TIP.
Kristiánek
06.01.2013 22:00:30 | kudlankaW
R.I.P. i pro souseda z bytu, č.2, z bytu č. 6, sousedku z bytu č. 4. Všechny si Vás pamatuji.
06.01.2013 21:26:43 | Kirsten