Vidím rudou růži
po které pramínek krve stéká
rozdrásanou kůži
a hada, co se z ní svléká.
Vidím mršinu vrány
v prachu cesty
a hluboké rány
mrtvé nevěsty.
Vidím strom proklálý bleskem
tichý, černý, navždy mrtví
diamant, co skví se leskem
a k hříchům duše nutí.
Vidím puklinu v zemi
ze které pára stoupá.
Kdopak řekne mi
proč jen byla jsem tak hloupá?