Anotace: ....
...den za dnem volně plynoucí
zář z pohledu matně hynoucí
mramorové cesty k budoucnosti
vydlážděné kresbami minulosti
v galerii
bezduchých umělců
plující mlhy
k přikrytí
růže dál vadnou
obrazy žijí
v malířově mysli
pod volným pádem štětců
vyhlížím hvězdy
přes šediny v naději
že barvy stanou se barvami
dny okřejí
-----
sochy však mlčí
výjevy v obrazech nikdo neslyší
vracím se do rámu
snad
bolest má se utiší.....
-----
až skončí
návštěvní hodiny
a čas přestane
mít s - mysl....