§
Nosil jsem cihly na velký dům
-po jedné
(byla to dálka a mám jen jedno srdce)
taky maltu
...a stavěl...
ale pokaždé to padalo
a já netušil proč
...začínal jsem znovu
a znovu
Když jsem konečně pochopil
že ten barák nedostavím
začal jsem plést lano
(ať je alespoň něco pevné)
ale když jsi do něj začala řezat
došlo mi
že si dělám mozoly zbytečně
Myslel jsem si že se mě už nic nedotkne
ale umělec velkého formátu
je nucen podávat velké výkony
které vyniknou tím více
čím více jsem unavený
(nevyplatí se mi budovat přátelství s tím, kdo do něj stále kope)
§
mě u toho lana napadlo, že si to chceš hodit :) a ty jsi to zavedl jinam.. dobré
26.11.2014 10:52:05 | Amelie M.
Chce se mi brečet.
Jste upřímný a já se zase opakuji.
Je to tak, když chceme dát vše.
Víc, než si druhý zaslouží.
Pak se jen díváme do louží.
Slz,ovšem když nám jde plakat.
Nehažte perly sviním,neb je zašlapou do země, obrátí se proti Vám a roztrhají Vás./volná parafráze,co mi utkvěla/
I já to do včerejška nevěděla.
Jen intuice,ta křičela...
15.07.2014 09:45:47 | Malá mořská víla
No jo, ale zase vzniklo dílo, které dost čtenářů ocenilo,
a to je mi odměnou:-)
15.07.2014 11:54:46 | Robin Marnolli
velká pravda.. jako by si ten člověk podřezával to lano sám... bolí to... ale to uvědomění je dobré...
20.01.2014 23:59:37 | zelená víla
Pravda a nic než pravda, není nic horšího, než úsilí a víra v přátele, kteří si ji neváží.
10.01.2014 11:01:46 | Firren