Poslední
Svá ústa naplním prašanem bílým
stačí je otevřít ve vodorovném
leže, se smíchem tlumen přiopilým
zpěvem od srdce zoufale ostrovním
v jedenadvacátém století pevné
půdy pod nohami objev poslední
v moři, oslavím ne kak na děrevně
půlnoční únavou někdy k poledni
vodou, ne vodkou, v ústech roztaje
sníh, kdyby všechen ne, zůstanu ležet
s bezejmenným bodem ztotožněn maje
jméno na jazyku.. mlčí-li, nelže
Komentáře (0)