Stojí sám v poli,
nehýbe se.
Odhání orli i sokoli,
bojí se.
Chce do světa volat,
svým krásným hlasem.
Nebezpečné hory zdolat,
cestou by se chtěl krmit masem.
Proč tam stojí?
Chudák pláče.
I když je strašidelný, tak se bojí,
zlým pohledem nerad háže.
Jenom jedny šaty má,
má jednu jedinou nožku.
Farmář mu někdy plechovku na hlavu dá,
děti ho v poli mají jako sošku.
Nikdy to s ním dobře nekončí,
čeká až se rozpadne.
Chudák, každý strašák takhle skončí
a pořád čeká jak dopadne.