Anotace: Retro ze šuplíku - předevčírem jsem tu dal účelově dvojku, tak teď doplním i jedničku - tenkrát to k sobě volně patřilo, tak ať je to poblíž i teď...
Sbírka: Retro ze šuplíku I.
Také život člověka... /I/
Slétl balvan z nebe
Chuchvalcem mlhy projel černý šíp
Ten výkřik zloby strašně zebe
Bosá dětská chodidla
Jako prstem po páteři
Projel mu celým tělem mráz
Chlapeček pláče možná věří
Že máma ho zas pohladí
Víra však slábne umírá
Ten prázdný pohřeb beze svědků
Plášť z bolavých let zastírá
Kdo poví mu jak chutná láska?
Neměl mámu tátu nepoznal
Prohranou bitvu o zlomek štěstí
Mu neúprosný osud do kolébky dal
Kdo zavinil že neuvěří?
Nepohladil dětské dlaně něžný dech
Tak mstí se ještěrkám a ptákům
Nechtěný sám šplhá po stromech
Nadobro zmizel z jeho očí pláč
Popliván kašle na svých osmnáct let
Snad lásku ještě mohl uchopit
Špinavým cárem je v jeho očích svět
Jen nenávist v duši ho tlačí
Pak ptali se ho proč chtěl vidět krev
Že sám neví mu nikdo neuvěří
Snad z dívčích rtů chtěl zahnat bezstarostný zpěv
Nechápe proč ta paní pláče
Na hrobě mu roste pouze tráva. Jednou šel kolem tohoto zapomenutého kousku země malý chlapeček s mámou. V ruce držel kopretinu, kterou pak na opuštěný hrob položil. Jen tak, protože mu bylo líto jeho smutné samoty.
Praha, 1976(?)