Anotace: do tmy
mrhala časem
v lesklých plochách
zrcadlům kradla své odrazy
obal se líbil
od sazí, duše v přetvářce se skryla
lámala hřebenům
zuby času
marnivost vplétala do copů
tupila ostří
a slovy sela
louky zášti plné
z ublížených slz
stáří se ptalo zda může vejít
zabouchla dveře, zrezl klíč
a smrt se smála v plášti šedém
pár lidí v černém
píseň ptáků
topoly o smutku nešumí
a krása chtěná
sešla v zemi