Království
Já v hlavě vždy svůj svět jsem měl,
a častokrát i zapomněl,
že kromě snění žít i mám
co žilo kdy, já nevnímal.
Upadl jsem v zapomnění,
v království tužeb navždy sám,
s přáním které nevyplní
mně svět, který si odříkám.
A leč bych se snažil sebevíc,
tak nikdy – nikdy nezměním
tamního krále, jenž kralujíc,
myšlenkám k zemi sklopeným.
Co chtěl on - mám - a volný jsem,
však v hlavě mé král - otrokem.
Přečteno 367x
Tipy 2
Poslední tipující: KatkatkaW, Jiná
Komentáře (2)
Komentujících (2)