Černá růže na zahradě roste,
Malé poupě velkým květem se stane.
Vedle sebe růže smutku pomalu kvetou,
Zlé znamení sebou nesou.
Růže černé na mé zahradě stojí.
A do mého srdce dostává se smutek,
Že černou budoucnost mají,
A na známém hrobě budou ležet.
V černých šatech nad hrobem stojím,
Slzy mi stékají po tvářích.
Růže v ruce držím
A začínám chápat zlé znamení jejich.
Matku mi vzaly,
Domov mi sebraly.
K cizím mě poslaly
A život můj celý změnily.