Anotace: Když smutek převládá nad štěstím
Jak já rád lidi bych bavil
veselé historky a vtipy
až jednou budu optimista
rád bych to slavil
ale mé srdce je pesimista
Přijdu si jak Klaun v cirkuse
co v pokluse
do manéže vbíhá
a principála líbá
Pak bez angažmá
v maringotce sám sedím
má tvář zůstává vážná
na masku klauna hledím
Co se pokazilo nevím
já jen lidi bavím
tedy bavil tenkrát
alespoň jednou veselou roli sehrát
Nechci se vzdát
ale manéž je prázdná
ještě jednou tam stát
ale šance je žádná
Tak loučím se jako člověk
s duší klauna,která smutní
snad jednou přijde věk
kdy budu klaun osobní
Těším se až sundám masku zlomeného
a nasadím toho veselého
možná to vyjde
a ten čas přijde
Jsem ale v blbém bodu
I květina potřebuje vodu
proč melu tu o květině?
Protože i klaun potřebuje lásku....
Ten smutek je až hmatatelný. Je znát, že to nebylo šťastné období. Snad už je o něco líp po tom čase. A snad ten čas poplyne pořád dál. Moc hezká báseň. :O)
29.12.2013 16:02:45 | Tichá meluzína