Smutný zahradník I
Anotace: prví ze tří básní zahradníka
Z konce na začátku
Opět ladně na dně
Tíha leží v žaludku
Klid se najde marně
Nekonečný kolotoč
Nahoru a pak dolů
Netuší jen stále proč
Potkává jen smůlu
Jak zaseješ tak sklidíš
Krutá to je pravda
Jen pole prázdné zříš
Shnilá byla sadba
Vyprahlá tu zbyla pustina
Stejně tak i srdce
Kde je ta zelená pastvina
či plody v zahrádce
Prázdné jsou sýpky
Jako tvá naděje
Z rozumu zbyly střípky
Jen jediný zahřeje
Vzpomínkou na lásku
vše zdá se býti lehčí
byť visí zas na vlásku
Ze všech ten nejkřehčí
Komentáře (0)