Pravda
Anotace: Někdy svou pravdu ukrýváme a chráníme svůj křehký svět. Chráníme rovněž všechny známe, kteří tou pravdou mohou utrpět.
Hledám tě mezi davem šedých stínu
bezcílně bloumám noční ulici
než bych tě poznala spíš sama splynu
s tou mizérií kolem kroužící.
Někdy si říkám co to vlastně hledám
v čem skrývá se mé toužení
jindy zas pravdě šanci nedám
v tom celé je mé soužení.
Pakliže pravda v vině ukrývá si
nechte si tenhle rudý skvost
nevidím v něm ni kapku spásy
lžu si dál klidně pro radost.
Jak jinak všechny rozesmáté tváře
vnímat a necítit ten žal
když další lístek z kalendáře
dokáže, že jsi dál a dál.
Jak poslouchat ta neustálá přání
štěstí a lásky o to víc
když nemám ani chvílí stáni
z těch dvou nezbylo vůbec nic.
Jak poslouchat ta stála vyprávění
o tom kým jsi kdysi byl
život to všechno rázem změní
jako déšť jasnou barvu smyl.
Přečteno 418x
Tipy 6
Poslední tipující: Trystan ap Tallwch, Jozef Bojanovský, Spadlá z nebe, synanceia
Komentáře (3)
Komentujících (3)