Další den
Další den padl
spleenu byl pln,
jak kytka zvadl,
z nevzklíčených zrn.
Další den prázdnoty
matně se svinul,
pěl písně samoty,
z nichž kouř se linul.
Další den umřelý
v blátě se plazil,
když smutky vyvřely
hlavu si srazil.
Další den pokryly
sněhy úpadku a času,
žádné místa nezbyly
pro štěstí a krásu.
Další den žádný
snad nebude dál,
další den zrádný
zase smrt nepřivál.
Komentáře (0)