Lacul Rosu
Anotace: Červené jezero v Karpatech
Plave dívka v Lacul Rošu
sto dnů v roce, dnem i nocí
kolem kmenů, hod hastrošů
nekoná se, netonoucí
najáda natolik krásná
čeká pouze na znamení
jež jako blesk z čista jasna
udeřil by, nic nezmění
hromy, její oči bloudí
po pařezech čnících z vody
znalá vesměs všech zákoutí
umět čekat vydá plody
prokřehlé jsou její ruce
smáčené má vlasy rudé
Lunu v mlze střídá slunce..
zájem o slideshow snad bude?
Komentáře (0)