Anotace: Věnováno Antonii Chrástecké a Haně Humpálové
Sbírka: Potkala mě bez pozdravu
Čekání
až přijde ta paní
samá ctnost a černý šat
a kde domov můj?
a mohu se ptát?
Tak daleko
poznávat
cestovat
nevědět jak zlo si číhá
dny a noci
s prázdnýmí ústy
na srdci rýha
a volání o pomoc
kým bude vyslyšeno?
jsi nic mladá ženo!
hudbu samopalů snědé smečky
lhostejnost neumlčí
smrti se smát
jen to se stále učí
tóny z mešit
už jen bolí
Stejně mé ruce od bezmoci
a srdce pálí skrápěno slaným deštěm
Jak dlouho ještě???
vadí mi rým "deště - ještě".. a taky "snědá" chátra.. ale chápu a sepsaný je to dobře
01.11.2013 20:47:29 | hanele m.
Tak to jsem nečekal, že se takhle odvážeš..supr:-)
a dík.
01.11.2013 22:06:06 | Robin Marnolli
Krásný. Pokud se to o básni s takovýmhle tématem dá říct...
31.10.2013 16:58:19 | Elisa K.
Ten obsah moc krásný není, ale chtěl jsem to nějak zachytit, jelikož je mi to líto.
31.10.2013 17:21:28 | Robin Marnolli