Na opačném konci světa
hledal jsem moudrost,
naději a smysl lidí.
S koňakem z dob Lafayettea
ztratil jsem lítost
nad výrobcem těchto sviní.
Pročítal jsem staré spisy,
zakryt popelem
z doutníku snad po Castrovi,
prozkoumával lidské krysy
ze stránek knih,
tun bijáků i přísloví.
Už zbývá jen kocovina,
cynikův úsměv, bolesti.
Že byla to klukovina?
Spíš řek' bych: neřesti