Procházka zimní krajinou
To nebývá zvykem
Nestačím dívat se za jinou
Nepláči nad rozlitým mlíkem
Stokrát jsme lepili džbánek
A teď se kousky ztrácí
Lásku odnesl vánek
Na jaře zazpívaj ptáci…
Poslouchat budem oba
Každý jinou tóninu
Posnídám se solí chleba
Ty si dáš ke skývě slaninu
Vzpomínej, tiše vzpomínej,….