Zavřete oči neb odcházím...
Po betonových skeletech domů
stékají paprsky chladnoucí slunce,
není divu - uprostřed prosince
jen chabé okrové prstence
nejistě plápolají kol této planety.
Lidé se ženou za mamonem,
řeší, co kde mají,
a pokud neřeší
pak bezmezně hřeší
o kalných nocích
v přetopených ložních
také nezřetelně třepetají
tentokrát "botoxovými" těly.
Prý po splynutích bývá život skvělý?!
Však o něco méně nežli v máji.
Lidé jsou v mega marketech
za kovovými koši dochází jim dech,
přeludy je vábí...
Kde na to vše berou?
Já toužím po samotě,
mamon mě věru - nevábí,
spokojím se s hedvábím
a třeba z druhé ruky...
V dobrodružné předtuše
míjím nákupy vzrušené lidi
avšak neúčasten dění - NEVZRUŠEN.
Snažím se k nim promlouvat
však jen jako když hrách na zeď házím...
...zavřete prosím oči neboť odcházím...
Přečteno 397x
Tipy 8
Poslední tipující: Jana B., Sýkorka07, střelkyně1, Robin Marnolli, jitoush, Amonasr
Komentáře (4)
Komentujících (3)