Anotace: Příběh o krátkodobém životu kapky.
Kapka
Co jsi zač?
Jsi peřím labutě
Jsi jako pláč
Jsi kapkou, zajmu tě
Z mnoha kapek jediná
Pláčem v nekonečném stesku
Jen z breku jedna setina
Krása v zrcadlovém odlesku
Září hvězd kapko záříš
Ba život svůj nemaříš
Ztracená jsi ve vesmíru
V galaxiích miniatura
To je nic na tu míru
Kolem samá nátura
Ať máš křídla opeřená
Ať jsi trávou zelená
Ať jsi kůží oděna
Ať pohltí tě zemina
Vždy tou slzou budeš
Nechceš-li budeš stejně
Kamkoli životem půjdeš
Tvářemi stýkáš denně
Letíš vzduchem sama
Shlížíš k zemi
Nikdo nepodá ti lana
A ty krátké vjemy
Problesknou skrze tebe
I spatříš koutkem nebe