Tam na okraji státu
Dala do pohybu dlani,
upravená dáma
časně z rána,
jde kolem silnice,
za jejím sošným tělem
tyčí se těžní věže,
jež počty převyšují stavy stromů.
Pohledná vyšla odhodlaně z vesnice
na pozadí kalného nebe
truchlí kostel šikmější než stavba v Pise,
kde dávno nevzývali BOHA!
Důsledky morální krize
patrny zde jsou o poznání více
nežli v Cáchách
nebo Čechách?
Hrdě vlaje ve větru její BOA.
Laguny čpící s kaly
pomoz mi Salvadore Dalí
pryč jsou ty doby
kdy o nás stály
vychovatelky v mateřské škole
matky...
Oblaka dýmu z Třince
zastínila těšínské jatky
i život pána tvorstva může býti krátký....
Výmluvné pohledy místních
bezradně mihotají po zašlé výplni oken,
tonou ve sklech určených k podávání alkoholu.
Srdce plná bolu...
Ego proklatě nízko jako kolty
nálada daleka od revolty
zatím ještě na zemi
v mlhavém smogu
sotva znatelné tóny hoboje...
Do nitra Země odcházejí muži bez boje...
Přečteno 370x
Tipy 3
Poslední tipující: jitoush, Amonasr
Komentáře (2)
Komentujících (2)