Letargie
Anotace: po dlouhé době zase něco
Oblačnem zablácené hrůzy,
pod mlhou šera z lidských selhání,
z bojových plání, na nichž padly múzy,
a živé předtuchy zas k chvění dohání,
přicházím protnout vše, co tepá,
přicházím zbavit snů a přání,
máchám svým mečem - hluchá, slepá,
v mrtvý led měním mihotání.
Ty sám mě voláš, jak se tísníš,
trýzeň tvou hasím spolu s citem,
sám mě zveš dovnitř, ztracen příliš,
když vůle tvá je za zenitem.
Jen se skrč pod mou těžkou vahou,
nech se mnou přikrýt, jako pláštěm,
nejsem zlem, byť se vraždím s snahou,
jsem koncem výbojů a záště.
Přečteno 466x
Tipy 15
Poslední tipující: mkinka, vodnař, Madanik, enigman, poeta, Robin Marnolli, Amonasr, andílek
Komentáře (4)
Komentujících (3)