Anotace: ...
má unavené oči
poloprázdná láhev stojí na stole
v popelníku dohořívá cigareta
a jiskry z ohně hasnou nad polem
když jsem se ptala, jestli je to život
odpovědělas: "bezpochyby!"
ale teď vidím jak na dlani to všechno
naše omyly a naše chyby...
...a on tam sedí jako faraon
je po půlnoci, z barev jen černá zbyla
černá jak noc, jak ty jeho oči
ve kterých jsem se utopila
odpovědělas, ale špatně
a nebo spíš já se špatně ptala
tak moc jsem chtěla tu noc žít
že jsem to neustála