Podruhé za život mi vlasy mění barvu,
žaludek odmítá i to, co do něj narvu -
na záchod chodívám už aspoň dvakrát v noci,
ještě, že čaj si dělám takřka bez pomoci.
Stár jsem už - téměř - osmadvacet let!
V kolenou vrže mi a na zvonku mám "Kmet".