Vyrytý jako ostrým kamenem
do staré břízy,
ztracený jako pod tvým jménem
na tenké přízi.
Tupým střepem na podlaze,
který zvedá
se slovy: "Žij blaze"
do koutu sedá.
Trocha ze strachu zbývá,
oči zavře,
něco s sebou mívá,
brzy umře.
17.8.2005