Jen ta zaflusaná budka tu do noci bude stát a plakat v synkopách

Jen ta zaflusaná budka tu do noci bude stát a plakat v synkopách

Anotace: Asi rok stará..

Nechť svět vede dialog o míru, o kyselých deštích smývajících rosu
z řas dětí na té krásné fotografii pralesa z Tanzanie..oheň a napalm..
Nechť poslouchá trubku Milese Davise plnou vzlyků..
pláče za jejich slepotu k prvnímu kvítku jara,
když piano zvolna ladí Čajkovskij a labutě vzlétnou na jezeře.
Já..Day dream believer..jdu spát.
Probudím se a večer možná půjdu do hospody “U bolavýho stromu“
na jeden panák žalu.
Zatím jsem doma sám a ta samota krásně voní po skořici..
---
Jak asi voní Tvoje vlásky? Šampónem po heřmánku?
---
Jen tak sedím a vzpomínám na tu prodavačku novin a tabáku z Dublinu
..tehdy plakala..
bomba jí roztrhala syna,
syna jednoho básníka vzlykajícího u pinty piva.
Myslím na Nohavicova Darmoděje,
co chodil po městě s flétnou od Hieronyma Bosche
a ta prý zněla jako zvon.
Myslím na milion dalších věcí, na Tebe jaká asi skutečně jsi, a zároveň na nic..
Asi se půjdu projít ven a budu pozorovat hvězdy,
protože hvězdy i na tu dálku jsou podle Hraběte cítit okurkovým lákem.
Zapálím si cigaretu a budu smutnej..sám v městě s milionem duší.
Odhodím nedopalek u naší smutný telefonní budky na rohu paneláku, kde jsme kdysi chtěli změnit svět..
Proč jen jsou lidé hluší?
Jen ta zaflusaná budka tu do noci bude stát a plakat v synkopách
Autor J.M.Ďuryš, 28.01.2007
Přečteno 334x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

oprava, místo zířek má být zítřek

29.01.2007 09:51:00 | Dimi

líbí

Básníku nezvdej se,
pokračuj stále.
Básníku nevzdej se,
měj oči krále.

Básníku neboj se,
ten strašák zířek.
Básníku neboj se,
Dneska je zvíře.

Básníku... Příteli... Nejsi sám...

29.01.2007 09:49:00 | Dimi

líbí

nevídané, zvláštní, přesvědčilo mě to halvně myšlenkově, povětšinou jsem v básních alergický na jména ale v tomto díle se mi jeví nevšedně použitá....děkuju

28.01.2007 10:31:00 | Pavel Kotrba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel