Třináctého
Byl pátek, temný to den,
Temnější večer, kéžby jen sen.
Když ukryt v roušce tmy
Já pozoroval dívku,
Dívku mladičkou,
I teď zuby skřípu.
Šla sama, hlava k zemi skloněna
Koutky úst i ramena svěšena
Šla sama, nad ní oblak smutku
Kapky se snášely,
Nikde nikdo,
Místo srdce průstřely.
Jak tak šla, nohama šoupala,
Všechny pocity ze sebe sypala,
Jak tak šla, kaluže plnila
Slzami bezcennými
Nikde nikdo,
Ona sama s trably svými.
Dny ubíhaly, bez smyslu
bez pochopení, plné nesmyslů
Dny ubíhaly, ona naplněna prázdnotou
Ztráta radosti
Nikde nikdo,
Snad jen starosti - dosytosti.
Když v tom najednou,
jak když květy sešednou
zřítila se k zemi, jak to bylo přesně nevím.
V ruce střep
Krev se mísila s dešťovkou
Na břiše rána, na krku s jmenovkou
Stálo tam: „Promiň. Já už dál nechtěla být takovou.“
-