Anotace: stále je vše stejné...
Jen jednou za život může někdo tak blízko, nadosah,
Přitom tak vzdálenej, že vůbec si neumím představit,
Protnout mé roztrhané srdce hroty pocitů, nadoraz,
Okovat obručí z chladnýho kovu, vytáhnout hroty a ránu vypálit,
Cejchem nekonečnýho planutí, aby nezbylo ve mně nic,
Protože tohle je to, co tajně jsem si přál,
A ty?,Ty dál potichu obcházíš tu rudou vázu,
Do který nosím ti nechtěné kytice růží,
Ráda si vychutnáváš jejich pomíjivou krásu,
Neprocházej se v tak temnejch předsíních a komorách,
Protože můžeš potkat zástupy děsů,
A já? Jakoby trny všech růží, napuštěné atropinem,
Mou bohyní osudu, prošli mou kůží,
Srdce mé blázní, v místnosti se slzným plynem,
V ústech mám sucho, má hlava blouzní?,
Do očí potoky slz, jsem ve světě jiném?,
Ne, jsem stále živý, vedle tebe stojím,
Snad potkám tě znovu, potom co zhynem.