Vzpomínání
Anotace: I takhle si pamatuji někoho, koho jsem milovala.
Z okna se vyklání
stará paní
v dáli zvoní klekání
(jakoby) jen pro ni.
V pokoji puštěný potichu
starý magnetofon
vzpomíná na mládí
slzy do očí ji vhání
každý smutný tón.
Brouká si tiše
(a snad i falešně)
písně svého mládí
zhluboka dýše
však mlčky a potají
bitvu ve svém nitru svádí.
Čas odvál co bylo
vzal manžela (i děti)
přemýšlí co zbylo
proč život tak letí?
Síla již v sobě má
je hodná obdivu
bolest co ukrývá
(možná i chyby)
co klade si za vinu.
U okna stávala
vzpomínala (často)
lásku mi dávala,
ale i přes to
čas plynul dál
a smutnou paní
si k sobě
po letech vzal.
Přečteno 434x
Tipy 5
Poslední tipující: jitka.svobodova, J's .., Jort, Amonasr
Komentáře (2)
Komentujících (2)