Ticho těžké a nehybné
jako vzduch
v dosud zapečetěné
hrobce egyptského faraona
čtvrté dynastie
Chladem zmrazená slova
klesají k zemi
jakmile opustí ústa
na polámaných křídlech
Padlí andělé všedních dnů
Odvrácená strana Měsíce
Zeď lhostejnosti a odcizení
mezi nimi ční
jak nůž
vražený mezi lopatkami
pozvolna vychládající mrtvoly
Nepohodlný korunní svědek
Corpus delicti
Nikomu z nich
se nechce zvednout
telefon
a zavolat
policii
Jakmile totiž koroner
provede pitvu
a v laborce sejmou
z nože
dvojí otisky
Zazní nemilosrdný verdikt
To vy sami jste vrahy
té vaší
lásky…