Smutná řeka života
Po narození mi svět
smutek vpíchl do žil,
dal úděl mi nedospět,
abych život v samotě prožil.
Lávou mi tělo proléval,
jak sopky korytem,
ústy svými lhal
v kraji rozbitém.
V duši mé jsem poutníkem,
po ruinách starých měst,
po vlnách v moři divokém,
dál mám jít kterou z cest?
Až má řeka vyústí
do oceánu věčných snů,
do poslední kosti
se rozpadnu.
Komentáře (0)