Takhle jednou
ladil jsem kytaru na zápraží
sledoval lidský druh
a psal si poznámky
Viděl jsem toho hodně
téměř bezvládně
jsem doufal
a volnou končetinou naposledy
odškrtával
dny
které se z nějakého důvodu
lišily od ostatních
pak jsem si vzpomněl
na svou mámu
viděl ji plakat
smát se
zpívat na poslední mši
moji píseň
na rozloučenou
jakou jsem ji tenkrát nechal
se svou kytarou
bez známky dalšího
zítřka
ležet na zápraží ..