Černoden
Lavičky v parku osiřely
snad bude to říjnem.
Pán v padnoucím plášti,
demonstruje výlučnost příjmem,
brilantní střih,
mistrovská práce krejčího.
Jako by temna
už nebylo dost,
nadto obepíná
dívčí stehna.
"Dívčí klíny v leginách,
neznám nic lepšího,
praví dotěrný bonviván
kolemjdoucím"
Antracitové nebe nad vrcholky stromů,
na chodnících chůze černých siluet...
Jako by se všichni
přestrojili mávnutím kordu
do kostýmů protestantů
z dávných časů.
Léto se rozloučilo.
Překvapilo mě, jak rychle mnozí
ze šatníků vyňali oděvy
zemité barvy,
ba přímo černozemě.
Už ani listy v prachu chodníků
nezáří svými teplými tóny...
Od severu duje vítr.
"Přitul se ke mně!"
Přečteno 277x
Tipy 8
Poslední tipující: jitoush, Pamína, Jort, AndreaM, Amonasr
Komentáře (0)