Dech mrznoucí na rtech tak neupřímně
že by to neprošlo v žádné hře
natožpak komedii
možná tak tragikomedii života.
Chce se mi nedělat nic
akorát tak sledovat pomalu blednoucí kroky
tvé přítomnosti vyhozené z kdysi průhledných oken
a padající do hnijícího listí
zapište to prosím pod názvem podzimní defenestrace
a já budu upíjet z hrnku příliš pozdě probuzený čaj
černý jako noc kdy ses vrátil
jako vítr táhnoucí do prázdné místnosti.
A rám mlátící do noci jako zvonění na kostele.
A mně se chce nedělat nic
než ošetřovat pořezaný den zraněný střepy oken
té noci kdy tě vyhodili
a zapomněli za tebou zavřít.