Noc a mlha
S pocitem,
že časy dobré dávno minuly,
rozložitě, v prastarém ušáku,
po těžkém dni,
mám mělký dech,
a jsem odulý.
Králičí kožišinu na zádech
v oblasti širokých beder.
Ničemu se nedivím,
po desetiletí podsaditý,
ukrytý před zkoumavými pohledy ,
s velikým srdcem přetékajícím city
neopětovanými.
Křičím sám k sobě:
„Tak se tolik vážně neber,
léto je neodmyslitelně pryč
s ním žhnoucí vlny veder,
vyjdi do osvětlených ulic!
Vnímej dívky v čajovnách,
knihovnách, galeriích.
Nevšímej si placených společnic...
Jsou podobny lákavému pozlátku,
kuplíři nabízí je za zlatku...
Vyjdi do podzimních strasse,
byť tam venku nastala doba
NACHT und NEBEL...
Ještěže nemám úspory
v nedaleké Sparkasse.
Jinak bych za sebe neručil !!!
Přečteno 338x
Tipy 11
Poslední tipující: nikoolkaaa, Frr, básněnka, jitoush, Joe Vai, Gabriela Green, Amonasr, Jort, AndreaM
Komentáře (12)
Komentujících (2)